Роман «Київські бомби» став лідером продажу на Книжковому Арсеналі

Інтернет-книгарня «Сайт Андрія Кокотюхи» нарешті, хай і з запізненням, підбила власні підсумки цьогорічного Книжкового Арсеналу. Попри прогнози, серед «дорослих» книжок у лідери продажів вийшов не роман «Червоний», як було зазвичай. Найбільше за чотири «арсенальних» дні читачі затребували «Київські бомби».

– Це мій третій історичний роман після «Червоного» і «Таємного джерела», – коментує Андрій Кокотюха. – Він писався восени 2013-го і був зданий у видавництво за кілька днів до початку Майдану. Друком книга вийшла 17 лютого 2014-го, але оголошену на 20 лютого презентацію було зі зрозумілих причин скасовано. Тим не менше, перший тираж розійшовся, тепер «Київські бомби» перевидані уже в новому форматі. Мабуть, за той час інтерес до історії й київського ретро зріс. Ось чому цей роман переживає друге народження.

«Київські бомби» – перший і поки єдиний в Україні художній твір, який у гостросюжетній формі, з елементами детективу розповідає про події сторічної давнини, коли Київ став центром тероризму в Російській імперії. Охоронне відділення полює на групу бомбістів, яка вбиває та грабує в інтересах більшовиків. Між двома воюючими сторонами опиняється невеличка боївка українських радикалів, яка веде власну боротьбу за ідеали, чужі як царату, так і «революціонерам». Головний герой, український студент із псевдо Полтава, починає розуміти: методи терористів нічим не відрізняються від методів боротьби з ними…

 

 

Позначено

Залишити відповідь