«Поки електронна книга – не бізнес-модель, а така собі забавка, книжкове піратство не подолати»

«Книжкове піратство прирівнюють до права на вільне отримання інформації й навіть боротьбу з цензурою. При тому, що переважна більшість користувачів “піраток” в коментарях прирікають легальні е-версії книжок на небуття, бо, цитата, “паперова книга краще пахне й взагалі живіше виглядає. А самі видавці не розвивають цей бізнес», – так вважає Андрій Кокотюха. Про це він сказав у коментарі виданню «Styler» https://styler.rbc.ua/ukr/zhizn/-voruesh-valy-porebrik-pochemu-ukraine-poka-1516024623.html

 

Письменник і сценарист також розповів, що в Інтернет-книгарню http://www.kokotuha.com/ і до нього особисто читачі час від часу звертаються в пошуках електронних версій книжок. І готові купити їх, аби читати легально. «Проте мені доводиться радити читачам інші платформи, які працюють з е-книгами, – каже Кокотюха. – Я не віддаю видавцям права на електронні версії, бо ті переважно не розглядають їх як частину бізнесу. Успішних же продавців саме е-книжок в Україні мало. Звісно, я готовий віддати комусь права на текст. Проте не маю прав на обкладинку. Малювати оригінальну ніхто не хоче, бо це вкладати кошти. Тому доводиться або платити свої гроші, що дуже довго окупається, або погоджуватися на «бюджетний» варіант».

 

Також письменник зазначив: навіть якщо піратство почнуть поборювати, майбутнє електронних книг в Україні поки сумне. Адже для того, щоб їх купити, має бути якісне покриття інтернетом усієї території. З цим у нас проблеми. А ще читачі в регіонах, особливо в глибинці, погано інформовані про новітні гаджети, які використовуються для читання електронних книг.

Позначено

Залишити відповідь