Більше монстрів, більше пригод, більше гумору: вийшла друга книга про життя в будинку «Вау»!

Водяник вирішив стати сантехніком. Велетень не влазить до міської квартири. Упри із вурдалаком влаштували вечірку. А Кощій загубив своє цінне яйце. І це ще не повний перелік кумедних ситуацій, які трапляються з міфічними істотами в звичайному міському житловому комплексі. Нові оповідки про те, як різні монстри шукають та знаходять себе в нашому світі – у «Великому гармидері в будинку «Вау»! Книжка вийшла з друкарні на початку квітня.

Редакція видавництва «Vivat!» сприймає проект як низку казок із соціальним, виховним підтекстом, – коментує новинку автор, Андрій Кокотюха. – Хоча все починалося як звичайна собі казочка, можливо, трохи в фентезійному настрої. Я придумав персонажам велику проблему. Всі вони існували в паралельних світах, кожен мав свою, чітко визначену роль. Аж тут світи вибухнули, рятуйся, хто може. Так вампіри, русалки, велетні, гноми, феї, тролі та інші подібні істоти опиняються в Києві. Або ж можете уявити собі інше сучасне українське місто. Їх селять у одному великому будинку, вони стають сусідами. Мусять миритися як один із одним, так і з правилами нашого життя. Вийшло цікаво, тому однією книжкою – «Як весело в будинку «Вау!» – у видавці вирішили не обмежуватися.

Проект розроблявся та почав утілюватися до повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Після паузи відновився. І тепер редакція почала сприймати історію інакше. Персонажі циклу про будинок «Вау!» нагадали вимушених переселенців. Котрі втратили все, чим жили раніше, й тепер мусять давати собі раду на новому місці.

«Великий гармидер у будинку «Вау!» – друга книжка, – пояснює Андрій Кокотюха. – Готується до видання третя, «Комедія жахів у будинку «Вау!», пишеться четверта. Загальна картина стає зрозумілішою. Наші історії, кожна окремо та всі разом – про тих, хто не опускає рук, не падає духом, шукає кращу версію себе. І виходить переможцем із непростих обставин.

«Як весело в будинку «Вау»! – 94-та книга Андрія Кокотюхи і третя, що вийшла друком від  початку 2023-го року. Раніше вийшли пригодницька повість для школярів «Потаємні двері» («А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА») та шпигунський трилер «Довга комендантська година» («Фабула»)

Співпраця Андрія Кокотюхи з видавництвом «Vivat!» почалася 2019 року. Дорослі читачі вже знають цикл ретро-романів «Вигнанець». За його мотивами планувалося зняти телевізійний серіал, проте наміри зупинило російське вторгнення. Проте вже є домовленість на ще 5 книжок цього циклу під гаслом «Вигнанець повертається». За задумом, герой циклу – приватний детектив Платон Чечель повернеться разом із читачами в часи, коли його пригоди тільки почалися. Адже в його приватній практиці є, про що згадати.

Також між Андрієм Кокотюхою та «Vivat!» укладено угоду на створення історичного роману «Підпільна держава» – про участь українців у литовському русі опору російській окупації. 

Позначено ,

Залишити відповідь