Тридцять серій за одинадцять днів: Андрій Кокотюха написав радіосеріал про історію Конституції України

«Це був неймовірний досвід! І достатньо складний», – так оцінила у своєму Facebook роботу над радіосеріалом «Історія Конституції України» Наталя Грабченко, одна з продюсерок проекту. З цим згоден автор сценарію Андрій Кокотюха. Йому довелося за короткий час знайти у відкритих джерелах і опанувати величезний масив інформації: аудіо – та відеозаписи, тематичні інтерв`ю й коментарі, наукові публікації, історичні розвідки тощо.

Час на створення сценаріїв був не надто тривалим. Від дня підписання угоди з НТКУ до крайнього терміну реалізації сценарної частини лишалося не повних два тижні – одинадцять днів. Але більш як двадцятирічний досвід роботи сценаристом, до якого додався десятирічний досвід створення історичних романів, став у пригоді. Затримки не сталося ані на день. Ну, а перша серія вийшла в ефір «Радіо: Культура» за планом – 28 червня, на 25-річння ухвалення Конституції.

Як вийшло – слухайте тут http://www.nrcu.gov.ua/schedule/play-archive.html?periodItemID=2856028 Станом на цей день у ефірі було 7 із 30 анонсованих серій. Робота триває.

«Серіал цікавий тим, що розповідає про історичні процеси, етапи творення нашої Конституції, через долі і вчинки людей. Ці сторінки нашої історії трагічні і неймовірні карколомними вивертами подій, – коментує Наталя Грабченко. –  Вони викликають почуття захоплення й розчарування, суму й гордості… І тільки пройшовши з нашими героями увесь цей шлях, шлях становлення нашої держави і написання, сторінка за сторінкою, її основного закону, можна усвідомити сьогодення».

Раніше Андрій Кокотюха створив для «Радіо: Культура» перший в новітній історії українського радіо радіосеріал за мотивами циклу ретродетективів «Адвокат із Личаківської». Роботу перервав минулорічний карантин, проте це не завадило повторити цьогоріч весь серіал на прохання слухачів. http://www.kokotuha.com/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d0%b4-%d0%b7-%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%97-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d1%96%d0%be%d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%b8%d0%b2-%d0%b2%d0%b8%d1%85/

А слухачі, своєю чергою, цікавилися книжками під час цьогорічного Книжкового Арсеналу.

31 травня в ефірі «Радіо: Культура» відбулася прем`єра радіодрами «Великий майстер малої форми» – вистава, присвячена 150-річчю від дня народження Василя Стефаника. Автор сценарію – Андрій Кокотюха.

Залишити відповідь