На Одеській кіностудії знято перший тизер фільму «Повний місяць»

Піддослідний бранець сам один напав на озброєну до зубів охорону, знищив вартових голими руками і втік на волю. Цей карколомний екшен – у першому тизері до фільму «Повний місяць». Його створено режисером Батою Недичем на базі Одеської кіностудії. Проект підтримав Український Культурний Фонд.

В основі сюжету – детективний ретротрилер Андрія Кокотюхи. Ідея екранізації роману належить продюсеру Олександрові Дрізу. У зйомках задіяні молоді одеські професійні актори та військові реконструктори.

Андрій Кокотюха пропонує читачам і майбутнім глядачам міцну суміш із історичного роману та готичного детективу. Важливий складник – горор, жанр, який має стійку популярність у світі і віддану цільову аудиторію. Проте продюсера зацікавила реальна основа, на яку спирається сюжет. А саме: експерименти зі створення досконалої людини.

«Нестандартність сюжету вимагає від режисера відповідного нестандартного підходу до постановки майбутнього фільму з метою зберегти самобутність історії, – коментує Бата Недич. – Як постановник, я ставлю перед собою основне завдання створити стрічку, яка розширить кордони глядацької аудиторії, – Адже горор – жанр хоч і для так званої нішевої аудиторії. Проте аудиторія в цієї ніші доволі велика, стабільна та вдячна. Повз її увагу не проходить жоден горор, де і в якій країні його б не створили. До всього, за межами України існують десятки фестивальних майданчиків для представлення саме горор-стрічок».

Роман «Повний місяць» вийшов друком 2015 року. На цей час витримав три перевидання і має загальний тираж понад 10 тисяч примірників. Того ж року «Повний місяць» потрапив до короткого списку претендентів на відзнаку «Книга року ВВС».

Залишити відповідь