Бойові епізоди фільму «Червоний. Без лінії фронту» знімають на Волині

У волинський лісах – знову молоді суворі чоловіки в повстанських одностроях. Вони сидять у засідках із зброєю в руках. І дістанеться від них будь-якому агресору. Втім, це, на щастя, не справжня війна, а лише зйомки фільму «Червоний. Без лінії фронту». Після перерви вони поновилися, переїхавши з Тернопільщини на Волинь, у ліси Турійського району. Саме тут, за сюжетом, будуть відбуватися події не лише цього, а й наступного фільму з робочою назвою «Червоний. Коло вогню». Сценарій уже написаний Андрієм Кокотюхою.

 

– З проектом «Червоний» виходить не так, як із іншими фільмами, – пояснює автор. – Перший «Червоний» – екранізація третьої частини однойменного роману. «Червоний. Без лінії фронту» вже встиг перерости зі сценарію в однойменний роман, де читач дізнається про нові епізоди з життя та пригод Данила Червоного – від юних літ до часів, коли українець кинув зухвалий виклик кримінальникам Воркути. Але «Коло вогню» створене на основі вже двох згаданих романів. Там буде дві частини з другої книги і одна частина – з першої. В цьому легко заплутатись. Тим не менше, історія складається. Якщо все буде добре, прихильники Червоного будуть нарешті задоволені: ми екранізуємо обидва романи майже в повному обсязі.

 

Турійський район – місце дії і поле битви Данила Червоного. У романі та фільмі «Червоний. Без лінії фронту» детально відтворена місцева топоніміка, згадуються реальні населені пункти. А цими днями актори та реконструктори відтворили справжній епізод Другої світової – бій УПА з німецькими частинами під Радовичами.

 

– Коли мене запитують, чи зйомки йдуть за сценарієм, я відповідаю – в сценарії написано: «Відбувається бій», – пояснює Андрій Кокотюха. – Жодна реальна сутичка не йде за жодним сценарієм. Воякам, як і акторам, ставиться задача, яку треба виконати. Втілює її не сценарист, а режисер та знімальна група. Використовуючи всі наявні можливості й ресурси. Тому рішення екшен-сцен – цілком на розсуд режисера Зази Буадзе. Участь сценариста потрібна в таких випадках лише тоді, коли під час бою має статися ключовий епізод, який розвертає дію в потрібний бік.

 

Наступного року на Волині також зніматимуть бойові сцени. А потім зйомки знову переїдуть на Тернопільщину, до Бережан. Реліз фільму «Червоний. Без лінії фронту» заплановано на осінь 2019 року.

Позначено

1 коментар до “Бойові епізоди фільму «Червоний. Без лінії фронту» знімають на Волині

  1. Велика шана автору і всім, хто його підтримує.

Залишити відповідь