Андрій Кокотюха: українці повинні мати свого Джеймса Бонда

 

Під час інтерв’ю журналісту «Громадського радіо» Сергію Стуканову письменник і сценарист Андрій Кокотюха вкотре наголосив: не маючи своєї масової культури і своїх героїв-переможців, Україна не скоро здобуде перемогу на всіх фронтах, зовнішньому і внутрішньому. «Потрібне жанрове кіно про перемоги українців не лише на війні. Якщо це сучасна мелодрама, то вона повинна закінчуватися тим, що герої знаходять один одного. Якщо ми знімаємо фантастику, то українці з умовними бластерами мусять перемагати всіх інопланетян. Якщо ми знімаємо історико-пригодницьке кіно таке як «Червоний», то українці повинні перемагати своїх ворогів. Я вірю в те, що якби такі герої з’явилися хоча б 20 років тому, якби масова культура повноцінно працювала в Україні, то в нас би зараз не було війни», – наголосив він.

 

Також Кокотюха зауважив, відповідаючи на питання, чому українських письменників так мало читають в Україні: «Більшість колег не творить героїв, не розповідає історій. Лише рефлексує на зрозумілі тільки їм теми. У нас автори шукають не читача, а видавця. Тому й лишаються невизнаними геніями». Відтак загал любить і цінує геніїв визнаних, яких визнали такими самі маси.

 

Коментуючи роботу над фільмом «Червоний. Без лінії фронту» сценарист наголосив: «Ми вже не екранізуємо однойменний роман. «Червоний» перетворився на проект, який презентує нового українського героя – такого, який годен дати здачі. Тому аналогія з Джеймсом Бондом цілком логічна. Адже придуманий Яном Флемінгом суперагент уже давно вийшов за межі написаних про нього романів. Та й самі твори не екранізовані буквально, в кіно пішли не книги, а їхній герой».

Телевізійна прем’єра фільму «Червоний» відбудеться на каналі ICTV 10 травня о 20.05.

 

Позначено ,

Залишити відповідь