Перший в Україні радіосеріал за «львівським циклом» повторять на прохання глядачів


«UA: Радіо Культура»доповнить цикл двома прем’єрами

«Під знаком Кокотюхи: повний формат!» Так названо унікальний проект «UA: Радіо Культура» в програмі «Радіодетектив». Він передбачає повторну трансляцію детективного серіалу, в основі якого – популярний цикл ретро-романів Андрія Кокотюхи під загальною назвою «Адвокат». Але до п’яти вистав, які вже звучали в ефірі в різний час, додаються ще дві премєр’ні: «Втікач із Бригідок» та «Офіцер із Стрийського парку». Дотепер в історії українського радіо не було подібних радіосеріалів, створених на основі книжкової серії одного українського автора.

Прем`єра першої серії радіодетективу – «Адвокат із Личаківської» – відбулася в березні 2020 року. Вона збіглася в часі з початком першого великого локдауну в Україні. Це вплинуло на подальшу роботу. Карантинні обмеження не дозволили продовжити запис у студії, а готові роботи не могли зводитися. Тим не менше, навіть за таких умов і при нерегулярному виході в ефір серіал зміг стати популярним. Ефіри – отримати стабільно високі показники. Актори – полюбити своїх персонажів. Тож рішення повторити детективний радіосеріал не забарилося і є логічним продовженням роботи.

«Адвокат із Личаківської» вийде в ефір «UA: Радіо Культура» 6-7 лютого о 13.08. Надалі кожна наступна серія виходитиме в цей самий час кожної наступної суботи та неділі. У радіосеріалі – зірковий акторський склад. Голосом Климентія Кошового говорить Євген Ніщук, у ролі Магди Богданович – Ольга Сумська. Голоси Йозефа Шацького, Марека Віхури і Єжи Тими – відповідно Дмитро Завадський, Сергій Калантай, Роман Ясиновський. Також серед акторів, які в кожній серії виконують різні ролі – Віталій Борисюк, Римма Зюбіна, Костянтин та Дмитро Лінартовичі.

На цьому співпрацю з Андрієм Кокотюхою «UA: Радіо Культура» не припиняє. Вже підготовано десять радіодетективів, з них вісім – за мотивами його творів. Зокрема, три вистави під загальною назвою «Вигнанець». Сценарії для всіх п’єс написав Кокотюха. Нові прем’єри орієнтовно будуть представлені цієї осені.

Нижче – перелік частот, на яких можна слухати  «UA: Радіо Культура» в мобільних додатках та на хвилях FM-cтанцій:

Київ-97.6, Харків-91.6, захід Харківської області (Богодухів, Валки, Коломак, Краснокутськ) і схід Полтавської області (Карлівка, Чутове) – 98.9, Центр Полтавщини (Красногорівка, Миргород, Велика Багачка, Хорол, Шишаки)-104.2, Гадяч-102.1, Сумщина: Охтирка-103.7/з 14.00 до 13.00/, Білопілля-91.1, Вінничина: Піщанка-104.1, Волинь: Луцьк-101.9, Любешів-105.2, Донеччина: Гірник (Покровськ, Курахове, Селідове, Новогродівка, Мирноград, Красногорівка)-102.6, Краматорськ-91.3 МГц; Житомирщина: Олевськ-101.9, Новоград-Волинський-103.2, Ніжин – 90.9, Сміла – 90.3 FM.

Позначено , ,

Залишити відповідь