Щодня в Україні продається 19 примірників «Червоного»

Гостросюжетний історичний роман «Червоний» станом на сьогодні є найбільш успішним твором Андрія Кокотюхи. За офіційними підрахунками, від 1 вересня 2012 року, коли книга вперше побачила світ у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля», і до 1 червня 2018 року вона розійшлася загальним тиражем 41 610 копій. До цього також можна додати 1 тисячу примірників російської версії та 174 електронні книги.

 

– Якщо застосувати просту математичну дію та поділити кількість проданих копій на шість років, то побачимо: від вересня 2012-го дотепер щороку продавалося в середньому без малого 7 тисяч копій, – рахує Андрій Кокотюха. – Тепер заради експерименту поділимо цю кількість на 12 місяців. А отриманий результат – на кількість днів у місяці. Нехай це буде 30 днів. Отже, отримаємо цифру 19. Тож не буде помилкою стверджувати: протягом шести останніх років в Україні щодня продається в середньому 19 примірників роману «Червоний».

 

Також автор знайшов ще одну цікаву статистику. Фільм Зази Буадзе «Червоний», знятий за третьою частиною однойменного роману, стартував у національному прокаті 24 серпня 2017 року й тримався до 14 жовтня того ж року. Це дозволило стрічці потрапити в топ-7 найуспішніших українських фільмів, котрі вийшли минулого року на екрани. Загалом квитки на «Червоного» купили 50 тисяч українців. І якщо порівняти з кількістю проданих копій роману, побачимо: читацька і глядацька аудиторія майже тотожні.

 

– Виглядає, більшість читачів пішли в кіно, – розмірковує Андрій Кокотюха. – А враховуючи, що після прем`єри тираж було додруковано кілька разів, ті, хто не читав книгу, після походу в кіно вирішив надолужити пробіл. Що підтверджує: книга і фільм працюють у «плюс» одне на одного.

 

Зараз Андрій Кокотюха працює над романом «Червоний. Без лінії фронту» – новелізацією однойменного сценарію. За задумом, у новій книзі читач побачить Данила Червоного  очима друга юності Мирона, молодої повстанки Марії – подруги Уляни, коханої Данила, офіцера НКВС Дороша, який зіткнувся з Червоним у 1943 році в волинських лісах, та українки Домнікії, котра допомогла Данилові вибратися з Воркути після зухвалої втечі.

Позначено , ,

Залишити відповідь