«Червоний» їде до таджицьких глядачів

Гостросюжетну історичну драму «Червоний» покажуть у Душанбе. Фільм Зази Буадзе за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи буде представляти нове українське кіно в Таджикістані. Показ пройде в рамках Днів українського кіно, які відбудуться в таджицькій столиці 19-22 квітня.

– Компанія незла, – коментує автор роману та сценарію стрічки Андрій Кокотюха. – Пліч о пліч опинилися кінокласика – «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова, і класика сучасна – «Хайтарма» Ахтема Сейтаблаєва. Також «Червоний» в одній програмі з комедіями «Дзідзьо Контрабас» та «Шляхетні волоцюги». Організатори не забули про дітей – в Душанбе їдуть «Сторожова застава» і «Микита Кожум`яка». Як бачите, програма на всі смаки.

Після прем’єри фільму «Червоний» 24 серпня 2017 року стрічка вже брала участь у Днях українського кіно, проведених у Великій Британії, Чехії, Франції, Канаді, Німеччині. Зокрема, у жовтні 2017 року стрічку показали в Парламентській Асамблеї Ради Європи. Крім того, протягом 2018 року відбувся тур регіонами України – «Червоного» показували на Тернопільщині, Хмельниччині та Полтавщині як підтримку зйомок приквелу «Червоний. Без лінії фронту».

За підсумками 2017-того року фільм «Червоний» увійшов у топ-5 українських стрічок, котрі стали лідерами прокату в Україні. Кількість проданих копій роману «Червоний» станом на сьогодні становить більше 40 тисяч. У грудні 2018 року вийшов друком роман Андрія Кокотюхи «Червоний. Без лінії фронту», створений на основі сценарію однойменної стрічки, зйомки якої наближаються до завершення.   

Позначено ,

Залишити відповідь