У Тернополі знайдено прототип героя роману «Червоний»

Про це повідомив у своєму інтерв`ю заступник Тернопільського міського голови Леонід Бицюра. Як один із ініціаторів тернопільської «КіноХвилі», він бере активну участь у організації зйомок фільму «Червоний. Без лінії фронту». Стрічка буде зніматися в Тернополі і на Тернопільщині. Саме зараз триває підготовка до зйомок першого етапу в Кременці, де будуються та готуються об`єкти.

 

«Саме в Тернополі під час екскурсії  музеєм політв’язнів уся знімальна група і особисто Андрій Кокотюха натрапляють на… фотографію прототипа Червоного, – говорить пан Бюцюра. – Ним виявляється наш земляк, полковник УПА, політв’язень Омелян Польовий. Це і справді майже містика: і в  Червоного, і в нашого земляка сходяться дуже багато віх біографії».

 

Письменник та сценарист Андрій Кокотюха признається: не мав такої інформації, коли 2011-го року працював над текстом роману «Червоний», а 2013-го – над сценарієм однойменного фільму. Як і члени тернопільської команди, він здивований таким збігом обставин. «Це лише підтверджує, що придумані мною герої українського повстанського руху – не вигадка, не плід моєї уяви. Сконструйовані на основі прочитаного образи справді мають реальних прототипів. А модельовані в художньому творі ситуації мали місце в реальному житті», – коментує він.

 

Як повідомлялося раніше, роман «Червоний» матиме продовження. Книга «Червоний. Без лінії фронту» буде написана на основі оригінального сценарію та побачить світ одночасно з виходом фільму в прокат. Реліз обох проектів планується в 2019 році.

Залишити відповідь