«Розбите дзеркало» – 80-та книга Андрія Кокотюхи і перша книга нового детективного циклу

Чернігів, сто років тому. В своєму домі вбито відомого в губернії адвоката. Вбивця не пожалів усю його родину. Трагедія стала прокляттям будинку. Чернігів, наші дні. Містом ширяться чутки – прокляття падає на тих, хто переступить поріг старого аварійного будинку. Свідчення тому – низка загадкових смертей. Кожне наступне тіло знаходять біля розбитого дзеркала.

Така інтрига нового детективного роману Андрія Кокотюхи «Розбите дзеркало». Книга стала спеціальною новинкою осіннього сезону серед пропозицій «Клубу Сімейного Дозвілля». Для автора це черговий невеличкий ювілей – 80-та книга його авторства.

А загалом від осені 2014-того року, відколи почався неофіційний відлік українського культурного Ренесансу, побачило світ 40 пригодницьких та детективних творів Кокотюхи, не рахуючи перевидань. Тож у середньому в Україні виходить 6 романів Андрія Кокотюхи щороку. І далі буде.

– До 2014-того я свідомо уникав «серійності» чи «серіальності», – пояснює автор. – Якщо герой книги, яку читаю, продовжує жити ще в двадцяти наступних, інтрига й напруга, як на мене, втрачається. За нього не переживаєш, бо точно виживе. Але щойно українське книговидання після перемоги Майдану почало активно й навіть агресивно відвойовувати в російської книги простір, український читач захотів книжкових серіалів. Потрібен свій герой, якого полюбиш і на зустріч із яким чекаєш знову. Тому я переключився на серії.

«Розбите дзеркало» – так само перший детектив з нового циклу «Павутиння мороку». Вже з назви зрозуміло: це будуть детективи з елементами містики, один із улюблених жанрів українців. Але ще одна особливість – вперше Андрій Кокотюха пропонує в якості героїні жінку. Хоча наголошує: це чоловічий погляд на героїню, «жіночий» детектив із позиції чоловіка-автора.

– Для мене зразками тут є Сідні Шелдон, Джеймс Паттерсон, частково – Жан-Крістоф Гранже і Франк Тільє. Ці автори найчастіше з тих, кого я читав та читаю регулярно, виводять на перші плани своїх історій жінок. Та дають їм у руки кермо не стільки детектива в буквальному розумінні цього слова, тобто – поліцейської службовиці, скільки героїні, яка переграє злочинців інтелектуально та домагається торжества справедливості.

Раніше жінки вже були головними героїнями окремих готичних детективів Андрія Кокотюхи – «Легенда про Безголового» й «Темні таємниці». Також до кінця року видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» видасть перший роман «Життя на карту» вже з нового ретро-циклу «Київська сищиця».

«Лихе око» – друга книга з циклу «Павутиння мороку» – пишеться вже і вихід заплановано на весну 2021 року.

Залишити відповідь