Книгу Андрія Кокотюхи назвали найпопулярнішою серед дітей

Детективна повість для школярів Андрія Кокотюхи  «Гімназист і Чорна рука» потрапила в десятку найпопулярніших книг. Рейтинг склала Національна бібліотека України для дітей. До нього потрапили десять книжок, які найчастіше запитували в лютому цього року читачі.

Цікаво й показово, що в десятку потрапило лише три українських автори. Крім Андрія Кокотюхи читачі полюбляють «Таємне товариство близнюків» Лесі Ворониної та «Файні товсті дівки, йо!» Тетяни Стрижевської. Також варто відзначити, що дитячі книги Кокотюхи – одні з небагатьох в українській дитячій літературі, які належать до умовного сегменту «читання для хлопчиків». Хоча, як показує практика, серію про Гімназиста однаково охоче читають і хлопчики, й дівчатка.

Повість «Гімназист і Чорна рука» побачила світ 2017-того року у видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Вона стала першою книгою нового циклу про пригоди київського гімназиста Юрка Туряниці, його старшого друга, відставного поліцейського Назара Шпига і англійського бульдога на ім’я Джентльмен. За сюжетом, Юрко допомагає приватному детективу Шпигові розкрити вбивство, у якому несправедливо звинувачують українського воїна. Єдиним, хто може назвати ім’я справжнього вбивці, є таємничий злочинець на прізвисько Чорна рука. Він шантажує гімназистів, і його жертвою вже став Юрко…

Пригоди гімназиста мають продовження – повість «Гімназист і Вогняний змій». Зараз Андрій Кокотюха готується до роботи над третьою книгою циклу – «Гімназист і Біла ворона».

До згаданої десятки, крім «Гімназиста і Чорної руки», потрапили книги Стівена Кінга, Анни Рейд та Йоанни Ягелло.

Позначено ,

Залишити відповідь