Книги Андрія Кокотюхи названі лідерами запитів у популярній пошуковій системі

«Найпопулярніші письменники — це коли Google-пошук пропонує після його прізвища не просто «книги», а «книги скачати» – так написала на своїй сторінці в Facebook журналістка Олена Павлова. Бажання з’ясувати, чиї книжки українці шукають через популярну пошукову систему найчастіше, вона провела експеримент: взяла прізвища 20 українських авторів, яких називають відомими, та «пропустила» через Google.

 

Результат підтвердив тенденцію, яка не змінюється щонайменше п’ять останніх років. Лідером запитів «книги читати» та «книги скачати» є Андрій Кокотюха. Також він – єдиний серед обраних для дослідження українських авторів, якого шукають і читають у Facebook. Акавнт і дописи в ньому стабільно популярні передусім серед журналістів, котрі використовують дописи як коментарі. Причина – не лише лідерство продажів книжок, яке зберігає Андрій Кокотюха, а й активна громадянська позиція та різкі висловлювання з актуальних приводів.

 

– Громадянську позицію в Україні постійно плутають із політичними поглядами, – пояснює пан Кокотюха. – Тому доводиться весь час наголошувати: політичною діяльністю не займаюся. Стосовно лідерства запитів у Google… Приємно, хоч не новина для мене. Проте бентежить, що українці хочуть читати піратські копії, і не готові купувати паперові та електронні версії так активно, як брати крадене. Але це питання до видавців – як оперативно вони можуть виявити та добитися блокування всіх піратських ресурсів, на яких є мої книжки та книжки колег.

 

Крім Андрія Кокотюхи в пошуковику Google найчастіше шукають можливість читати книги Василя Шкляра, Макса Кідрука, Люко Дашвар, Марії Матіос, Андрія Куркова. До слова, Оксану Забужко, як свідчить згадане дослідження, шукають, аби дізнатися про її особисте життя.

 

Залишити відповідь