Книги Андрія Кокотюхи вкотре серед лідерів продажу

За підсумками 25 Форуму видавців у Львові, книжкові новинки від Андрія Кокотюхи традиційно займають лідерство з продажів. Зокрема, детективний роман «Темні таємниці», виданий «Клубом Сімейного Дозвілля», опинився в десятці найбільш затребуваних книжок. І десяте місце в цьому переліку автора не бентежить.

 

– Я не можу конкурувати з Люко Дашвар – кожна її книга від першої, яка побачила світ десять років тому, стабільно «рве» жіночу аудиторію, – пояснює Кокотюха. – Так само має свою вдячну аудиторію Макс Кідрук, проте його активні читачі – українці до 30 років. Тим більше, не готовий до перегонів зі Стівеном Кінгом. Хоча «Червоний» у 2013 році обійшов за продажами його книгу «Вітер у замкову шпарину» – маю на увазі українську версію. Форум та незалежні від нього зустрічі показали: моя аудиторія – чоловіки та жінки середнього віку, мої ровесники. Знайти свою аудиторію і працювати для неї – щастя для будь-якого  автора. Хоча, звісно, маю намір її розширити.

 

У видавництві «Нора Друк» детективний трилер «Називай мене Мері…» теж не пасе задніх – друге місце після нового роману Ірен Роздобудько. Що підтверджує більший, стабільніший інтерес українців до романтичних історій, аніж до «чорних» романів, у стилістиці якого виконаний «Називай мене Мері…». Але разом із тим показує читацьку стабільність: з року в рік від улюблених авторів люди чекають новинок.

 

У видавництві «Богдан», яке цього року надрукувало відразу два романи Андрія Кокотюхи, теж нема нарікань. Нова книга, яка ще ніколи не друкувалася – гангстерський роман «Останній контракт» – була продана на Форумі в тій кількості, в якій її взяли видавці. Назад до Тернополя нічого не везли. Нарешті, продовження циклу дитячих детективів «Гімназист і Вогняний змій» за підрахунками видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» так само задніх не пасло.

 

Нагадаємо: від 1 жовтня 2018 року Андрій Кокотюха працюватиме над новим циклом ретро-романів для видавництва «Vivat!» Перша книга матиме назву «Вигнанець і Чорна вдова», реліз запланований на травень 2019 року.

Позначено

Залишити відповідь