Веселі монстри серед нас: вийшла нова дитяча книжка Андрія Кокотюхи

Війна паралельних світів призвела до їхнього знищення. Вцілів лише світ, у якому живемо ми з вами. Тож сюди в пошуках порятунку кинулися істоти, яких люди бачили лише на малюнках і про яких написано в казках. Так серед нас опинилися відьми, вампіри, гноми, дракони, вовкулаки та інші істоти.

Що з того вийшло, як монстрам удалося знайти себе в світі людей і чи миряться вони з людьми – уявив Андрій Кокотюха. Дізнатися про це можна з нової дитячої книжки «Як весело в будинку «Вау»! Вона вийшла друком у видавництві «Vivat!» – і вже має не одне продовження.

– Це чергова спроба писати для дітей 7-9 років, – пояснює автор. – Формат історії я продумував півроку. За орієнтир узяв європейські проекти для дітей, які пропонують під однією обкладинкою певний Всесвіт героїв та розвивають його, доповнюють новими персонажами. Особливість такої книжки – короткі завершені історії як частини однієї великої. Але якщо британські, французькі чи німецькі аналоги пропонують здебільшого історії про лісових або свійських тварин, я зробив ставку на монстрів. Тих, про кого пишуть у страшних казках чи роблять героями фентезі або фільмів жахів. За моїми спостереженнями, діти дуже люблять монстрів і про монстрів. Особливо якщо вони виявляються не страшними, а страшно веселими й кумедними.

Перші два тестових розділи були написані та узгоджені з редакцією «Vivat!» на початку лютого. Масштабне російське вторгнення поставило проект на паузу і навіть були думки про його відкладення до кращих часів. Але вже в квітні робота з ініціативи видавництва відновилася.

– У редакторів є діти. Першими читачами і експертами були вони. Результат перевищив очікування, – відкриває Андрій Кокотюха лаштунки проекту. – Коли всі десять розділів зібрали докупи, редакція зробила несподіваний висновок: ця книжка – для і про вимушених переселенців, котрі шукають себе в нових умовах.

Уже в травні «Vivat!» погодив та уклав угоду з автором на щонайменше два продовження. Друга книга має назву «Великий гармидер у будинку «Вау». Робоча назва третьої – «Комедія жахів у будинку «Вау».

Співпраця Андрія Кокотюхи з видавництвом «Vivat!» почалася 2019 року. Дорослі читачі вже знають цикл ретро-романів «Вигнанець». За його мотивами планувалося зняти телевізійний серіал, проте наміри зупинило російське вторгнення. Проте вже є домовленість на ще 5 книжок цього циклу під гаслом «Вигнанець повертається». За задумом, герой циклу – приватний детектив Платон Чечель повернеться разом із читачами в часи, коли його пригоди тільки почалися. Адже в його приватній практиці є, про що згадати.

«Як весело в будинку «Вау»! – 89-та книга Андрія Кокотюхи і 3-тя, що вийшла друком після початку масштабного російського вторгнення. Раніше надруковані «Натурниця з Латинського кварталу» («Фоліо») та «Врятувати березень» («Ранок»). Адреси всіх видавництв знаходяться в Харкові. 

Позначено ,

Залишити відповідь