Цикл «Вигнанець» завершено. А може – й ні…

Андрій Кокотюха завершив перший цього року роман. Рукопис ретро-детективу «Вигнанець і шляхетна полонянка» зараз читають історики-консультанти з Дніпра. Саме в цьому місці, яке на час розгортання подій – 1919 рік – називалося Катеринослав, тривають пригоди Платона Чечеля. Постійним читачам герой знайомий за попередніми творами циклу «Вигнанець». Цей роман – фінальний із серії. Але видавець має надію, що не останній.

– Тиражі перших романів додруковані. Є читачі, які встигли полюбити саме «Вигнанця» й з нетерпінням чекають на продовження, – пояснює автор. – Проте цикл розроблено саме на п`ять творів, пов`язаних між собою не наскрізним сюжетом, а героєм. Разом із ним читачі проживуть десять років, і в 1919-тому настав час прощатися.

Саме через постійний попит видавець має надію, що роман не останній. Пригоди сищика – вигнанця на тому не завершаться. Тому вже є попередня домовленість із видавництвом «Vivat!» на продовження циклу. Але дія вже буде відбуватися за межами України, окупованої більшовиками. В ній герою місця нема.

За сюжетом, молодий київський слідчий Платон Чечель розкриває серію жорстоких убивств. До злочинів виявляється причетною особа, наближена до російського імперетора. Чечель відмовляється закрити справу та «призначити» маньяком іншу людину. Тож його непокору розцінюють як замах дім Романових. Тому Платон утрачає все та стає вигнанцем мимоволі, таким собі мандрівним лицарем.

«Вигнанець і шляхетна полонянка» – більше пригодницький, ніж власне детективний роман. Що відповідає концепції циклу: кожен твір пропонує іншу детективну конструкцію. Цього разу наш герой потрапляє у вир громадянської війни, опинившись відразу між трьох вогнів. Обставини складаються проти Чечеля, він потрапляє в полон до червоних і опиняєься за крок до розстрілу. Платон робить відчайдушну спробу врятуватися: береться розслідувати вбивство партизанського командира, в якому звинувачують його. Але волею долі на кону опиняється життя юної дівчини Дарини Ільницької – червоні беруть її в полон і тримають заручницею. Ціна звільнення – знайдений вбивця…

Роман «Вигнанець і шляхетна полонянка» вийде друком у травні цього року. Також у другій половині 2021-го планується вихід романів «Натурниця з Латинського кварталу» і «Живі та мертві ляльки». Це, відповідно, продовження пригод Клима Кошового з циклу «Адвокат» та Анни Вольської з циклу «Київська сищиця».   

Позначено ,

Залишити відповідь