«Називай мене Мері…» – лідер продажу серед українських детективів

Роман Андрія Кокотюхи «Називай мене Мері…» потрапив до переліку книжок, котрі стали лідером продажу у видавництві «Нора Друк». Про це на своїй сторінці в Facebook написав видавець Микола Кравченко. Як зазначається, серед абсолютних продажів 69-та книга Кокотюхи посіла п`яте місце, поступившись двом книгам братів Капранових, новим творам Ірен Роздобудько та Марини Гримич. Проте за швидкістю продажів «Називай мене Мері…» вийшла на друге місце.

– Мені важлива постійна присутність на слуху, а отже – на ринку, ніж боротьба за досить умовні місця, – коментує Андрій Кокотюха. – Детективи є фундаментом книжкового ринку будь-якої західної країни, хай ділять цей фундамент із любовними романами. В Україні так не є. Хоча б тому, що пишеться й видається мало детективів, пригодницьких романів, трилерів, не кажучи вже про горори як нішевий сегмент. Тож доведеться підтвердити факт: «Називай мене Мері…» – своєрідний лідер продажу серед українських детективів, написаних українською мовою на сучасну тематику. Бо поле майже порожнє.

Нещодавно проект «Кримінальне чтиво UA» визначив кращі українські детективи минулого року. До переліку ввійшли «Білий попіл» Іларіона Павлюка, «Літо психіатра» Лесі Демської, «Куля для вовкулаки» Юрія Сороки, «Вбивство п`яної піонерки» Сергія Оксеника та «Тенета» Віктора Янкевича. Проте всього за 2018 рік в Україні, як зазвичай, вийшло друком лише два десятки нових українських романів, приналежних до детективного жанру. Якщо не рахувати п`яти книжок Андрія Кокотюхи.

«Називай мене Мері…» – детективний трилер, наближений до естетики «чорного роману» або ж нуару. За сюжетом, колишній поліцейський, який воював на Донбасі й тепер працює таксистом, зустрічає в затрапезному барі на київській околиці дівчину. Вона каже йому лише своє ім`я – просить називати її Мері. На ранок наш герой знаходить поруч із собою її труп, після чого опиняється поза законом як головний підозрюваний. Тим часом поліція приходить до висновку: Мері – одна з жертв жорстокого маньяка…

Позначено ,

Залишити відповідь