Завершено роботу над третім романом циклу «Павутиння мороку». Четверта книга буде фінальною

У січні 2022 року Андрій Кокотюха завершив детективний роман у стилі нуар «Чорна мітка». Це – третя книга циклу «Павутиння мороку». Як і в двох попередніх – «Розбите дзеркало» і «Лихе око» – наскрізною героїнею є киянка Лора Кочубей.

Колишня слідча і вдова загиблого на Донбасі воїна, вона після тривалої депресії влаштувалася консультантом у службу безпеки великого комерційного банку. Проте надії на спокійну роботу виявилися марними: по роду діяльності Лора стикається зі злочинами, які мають містичне підгрунтя.

– Якщо бувають жіночі нуари, то цикл «Павутиння мороку» – саме такий, – пояснює Андрій Кокотюха – Кожен має прив`язку до теперішнього часу, урбаністичний колорит, похмуру атмосферу безкарності, але разом із тим жоден не дає відчуття безнадії. Героїня впевнена в собі, завжди бере на себе відповідальність, мислить нестандартно і тому перемагає навіть у безнадійних, здавалося б, ситуаціях. Судячи з тиражів, читачам і читачкам це до вподоби».

Перша книга – «Розбите дзеркало» – побачила світ у вересні 2020-того. Друга – «Лихе око» – в квітні 2021-шого. Загальний тираж двох попередніх книг циклу «Павутиння мороку» станом на січень 2022 року становить більше 16 тисяч проданих копій.

За сюжетом нового роману, Лора Кочубей опиняється в Полтаві саме в той момент, коли до України впритул наближається пандемія коронавірусу. Атмосфера напружена, суспільство наелектризоване. Через те загадкові зникнення незнайомих між собою людей, яких, до всього, ніхто й не думає шукати, залишаються поза увагою містян і поліції. Єдине, що об’єднує зниклих – всі в різний час отримали повідомлення, стилізоване під піратську чорну мітку. А щойно Лора починає пошук, чорна мітка приходить і їй…

«Чорна мітка» вийде друком у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля» улітку 2022-го. Згідно домовленості з видавцем, усього в циклі буде чотири романи. Тому 2023-го року вийде детектив із робочою назвою «Ніч собаки», яка буде фінальною і поки що поставить крапку в історії Лори Кочубей та розповість, як розвиватимуться її стосунки із Данилом Гайдуком, таємно закоханим у підлеглу.

Залишити відповідь